Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Нардепи збираються на перше засідання у новому році

Сьогодні відбудеться перше у новому році засідання Верховної Ради України. Основним питанням порядку денного буде призначення голови Національного банку України. Верховна Рада розгляне питання про звільнення Сергія Арбузова з посади голови Національного банку України і призначення на цю посаду Ігоря Соркіна.

Як передає кореспондент УНІАН, також у порядку денному на сьогодні передбачено ратифікацію ряду угод, зокрема, угоди між урядами України та Росії про взаємодію з питань попередження надзвичайних ситуацій, пожеж і ліквідації їхніх наслідків у населених пунктах, у яких розташовано об’єкти Чорноморського флоту РФ на території України. Крім того, депутати планують включити до порядку денного ряд законопроектів для розгляду, зокрема президентський - щодо направлення національного контингенту для участі України в операції ООН у Кот-д’Івуарі.

Як повідомляв УНІАН, напередодні Президент України вніс на розгляд парламенту проект постанови про призначення на цю посаду заступника голови НБУ Ігоря Соркіна. Ця обставина змусила апарат фракції ПР до активної мобілізації: учора депутатам була здійснена розсилка смс-повідомлень з вимогою прибути на роботу в 09.45.

25 грудня І.Соркін був призначений в.о. голови НБУ, після того, як 24 грудня Президент призначив голову Нацбанку Сергія Арбузова на посаду першого віце-прем'єр-міністра України.

Згідно з Конституцією голова НБУ призначається строком на сім років і звільняється з посади Верховною Радою за поданням Президента України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ