Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Наркозалежні та люди, схильні до алкоголізму, зможуть отримати в Дрогобичі комплексну терапію

5 жовтня 2006 року в приміщенні БФ „Карітас” у Дрогобичі відбулася презентація інноваційних форм праці РЦ «Назарет». Особи, узалежнені від алкоголю та наркотиків, зможуть пройти річну реабілітацію в ізольованому осередку, в якому будуть вчитися тверезого життя в умовах зовнішнього середовища. Реабілітація пацієнтів передбачає психологічну терапію; трудотерапію; відновлення християнських цінностей. Ефективність цієї праці залежить від можливості супроводу колишніх пацієнтів після виходу з осередку, тобто в організуванні груп взаємодопомоги, до прикладу спільнот Анонімних Алкоголіків та Анонімних Наркоманів.
Метою цього проекту є також допомога членам сім'ї осіб узалежнених, їхнім жінкам, дітям, а також групам ризику і ширшому суспільству. Для збільшення рівня консультування, терапії цей проект націлений є також на ґрунтовне навчання працівників і систематичну професійну підтримку спеціалістів РЦ, тобто супервізію.
Найбільш ефективним способом боротьби з алкоголізмом і наркоманією є запобігання цим патологічним явищам. У зв'язку з цим проведені будуть просвітницькі заходи на тему наркотичної/алкогольної залежності, ВІЛ/СНІД інфекції, асертивності ((англ. assertion)– здатність людини відстоювати свою точку зору, не порушуючи моральних прав іншої людини. Це здатність оптимально реагувати на критику та вміння рішуче говорити собі та іншим “ні”, якщо цього вимагають обставини), підвищення самооцінки. Планується також надання інформаційних послуг, тобто видання нових буклетів при РЦ «Назарет», створення фільму на тему терапії осіб узалежнених. Здійснення цього проекту вимагає також створення коаліції державних і недержавних організацій по проблемі допомоги особам узалежненим. Спільними зусиллями слід впливати на створення програми профілактики і терапії на рівні м. Дрогобича, на рівні Львівської області, а також на зміну Законодавства України». Повідомляє сайт УГКЦ.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ