Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Народна команда «Карпати» буде створена до березня 2007 року — Олександр Єфремов

До кінця серпня керівництво ФК «Карпати» надасть міській владі бізнес-план та орієнтовний кошторис витрат на створення народної команди «Карпати» — повідомив сьогодні, 10 серпня, на брифінгу гендиректор клубу Олександр Єфремов. Сам же клуб, як прогнозує Єфремов, буде створено вже до березня наступного року. За його словами, керівництво клубу вже фактично узгодило з керівництвом Львова та області основні питання щодо створення народної команди. Зокрема, наявну інфраструктуру, соціальну і бізнесову інфраструктуру, а також обсяги коштів, необхідні для інвестування.
 Граничною датою, коли має бути завершено всі організаційні моменти щодо створення народної команди «Карпати» відповідно до угоди керівництва клубу із міською радою є 1 жовтня, після цього це питання буде виноситися на сесію ЛМР.
 Як зазначив Олександр Єфремов, блокуючий пакет акцій народного футбольного клубу належатиме міській та обласній владі, а от скільки акцій матиме ФК «Карпати», як він запевнив, керівництво клубу зовсім не хвилює.
«Якщо хтось хоче скупити всі акції, Петро Димінський не має нічого проти, нехай скуповує, лиш би клуб міг розвиватися і заробляти сам на себе. Зараз ФК «Карпати» грошей не заробляє взагалі. Ми витрачаємо на проведення одного матчу 320 тис. грн, а отримуємо з нього щонайбільше 150 тис. гривень. Коли Димінському хтось закидає, що він заробляє на клубі, то він завжди відповідає: «Будь ласка, давайте зароблятимемо разом», — заявив Олександр Єфремов.
 У статутний фонд народної команди, ФК «Карпати», за словами генерального директора, готовий вкласти близько 6 млн дол. США. Як він зазначив, 5 млн доларів — це мінімальна вартість гравців клубу і ще приблизно 1 млн грн — це вартість майна, яке належить «Карпатам». Щоб команда «стала на ноги», як повідомив Єфремов, треба ще щонайменше 6 млн дол. США, які мають внести вже за рахунок інвестицій.
«Скільки грошей треба клубу? Це питання досить відносне. Щоб просто існувати у вищій лізі бюджет команди має бути щонайменше 5 млн дол. США, щоб непогано існувати хоча б 8 млн дол. США, щоб почувати себе самодостатнім 12-16 млн дол., а щоб дійти до рівня таких гігантів, як «Динамо» чи «Шахтар», так взагалі треба приблизно 40 млн доларів. Однак в нас є унікальна перевага над цими клубами і щоб досягти рівня українських футбольних лідерів, «Карпатам» не треба аж 40 мільйонів. В нашому регіоні є дуже талановиті молоді спортсмени, які бають величезне бажання грати футбол, тоді як «Динамо» і «Шахтарю» хороших футболістів треба вишукувати по всій Україні. Зокрема, ці клуби поповнюються і львівськими футболістами. На сьогодні у клубах першої та вищої ліги грає майже 90 футболістів, вихованих на львівській школі футболу», — наголосив Олександр Єфремов.
 Дольову участь у створенні народної команди «Карпати» зможуть взяти і фанати клубу. За словами гендиректора, орієнтовна вартість однієї акції буде приблизно 10 грн. Щоправда, перших кілька років дивідендів за акціями ніхто виплачувати не буде. Як пояснив Олександр Єфремов, необхідно буде затратити досить багато часу, щоб наростити потужності команди. Отож на перших етапах акціонерів-фанатів стимулюватимуть знижками на квитки на гру улюбленої команди, а також сприянням  у поїздках на виїзні матчі клубу.
 Щоправда, як вважає керівництво «Карпат», наразі влада Львова не зовсім налаштована на співпрацю зі створення народного футбольного клубу.
 «Сьогодні головне, щоб влада зрозуміла, що це потрібно не тільки «Карпатам», коли ми «розкрутимемося», зможемо брати кредити під своє майно та покращувати матеріально-технічну базу. На цьому зароблятимуть всі, у тому числі і Львів», — наголосив Олександр Єфремов.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ