Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

«Народна самооборона» йде в «жорстку опозицію» до Януковича

«Це було б досить смішно, якби не було так гірко», — так описав свої почуття під час інавгурації Віктора Януковича на посаду Президента депутат Верховної Ради від Громадянського руху «Народна самооборона» Юрій Гримчак, – повідомила прес-служба «НС».

 

Депутат зауважив, що українці обрали собі Президента, який з натугою читає написаний для нього текст інавгураційної промови. «Багато речей з того, що він там читав, є досить непоганими, але в мене великий сумнів, що вони колись будуть втілені в життя. Хоча б тому, що посада президента не має відповідних повноважень це робити», — сказав «самооборонець».

 

«Я свого часу казав, що людина на посаді Президента є своєрідним охоронцем, який зупиняє небезпечні для держави речі. Президент за Конституцією є її гарантом, але якщо сказати більш зрозумілою мовою — він охоронець держави. А для того, щоб державу охороняти, її треба любити, її треба розуміти, її треба принаймні чути», — вважає Юрій Гримчак.

 

Депутат має побоювання, що нова влада може перейти до тупого дерибану того, що залишилось в країні. «Бо методи, якими вони намагаються сколотити нову коаліцію, чесно кажучи не те що мені не подобаються, вони є цинічними і неправильними. І якщо на це подивитись трохи збоку, то видається, що і подальша політика, яка буде проводитись, як починається, так вона і буде продовжуватись», — сказав депутат.

 

На думку «самооборонця», зараз багато хто в країні сподівається, що Янукович на посаді Президента зміниться «Але дивлячись на радісні обличчя його послідовників, чесно кажучи, в мене закрався сумнів, що через 3-5 років всі ці люди будуть з такою ж радістю згадувати те, що відбулось сьогодні», — сказав Юрій Гримчак.

 

«Сьогодні у нас не свято, сьогодні звичайний робочий день, коли ми, депутати, прийшли до Верховної Ради, щоб дійство інавгурації відбулось згідно Конституції. І єдине що ми можемо обіцяти сьогодні — те, що «Народна самооборона» буде захищати інтереси нашої країни і в усіх питаннях, які на наш погляд будуть йти врозріз з інтересами України, ми будемо в жорсткій опозиції і робити все, щоб речі, які будуть не на користь державі, було неможливо зробити», — підсумував Юрій Гримчак.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ