Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Народне віче у Києві ухвалило резолюцію про створення органів народовладдя в Україні

Восьме Народне віче, яке сьогодні відбувається на Майдані Незалежності в Києві, ухвалило резолюцію щодо створення органів народовладдя в Україні

Як передає кореспондент УНІАН, текст резолюції зачитав зі сцени Майдану народний депутат Олександр Турчинов.

Зокрема, як зазначив він, народ України не визнає закони, які були ухвалені 16 січня як юридично нікчемні та такі, що порушують Конституцію і права людей.

Також розпочинається утворення народної ради, до якої увійдуть опозиційні народні депутати та позафракційні депутати, які підтримують демократичний розвиток України.

Цій народній раді буде доручено формування народного уряду, склад якого буде затверджено на Майдані. Також планується провести всенародне висловлення недовіри Президент України Віктору Януковичу та його подальшу відставку, а також висловити недовіру тим депутатам, які голосували 16 січня за антиконституційні закони.

Водночас, резолюція передбачає повернення до Конституції України, яка була затверджена із змінами у 2004 році. Для цього передбачається утворення конституційних зборів із внесенням змін до Конституції, які б відображали справжні прагнення народу.

Також резолюція передбачає проведення демократичних виборів Київського міського голови і депутатів Київської міської ради.

Разом з тим, планується звернутися до органів місцевого самоврядування щодо створення органів муніципальної міліції і органів народної самооборони для охорони правопорядку та боротьби із злочинністю, забезпечення громадянам чесного волевиявлення при проведені прозорих виборів.

Також резолюція передбачає звільнення та проведення повної реабілітації політичних в'язнів, в тому числі Юлії Тимошенко.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ