Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Кримінал

Народні депутати не захотіли святкувати ювілеї великих українців

Верховна Рада України не змогла визначити, що українцям святкувати в 2010 році. За проект постанови про відзначення пам'ятних дат і ювілеїв в 2010 році N5413 проголосували 210 народних депутатів при 226 необхідних. За проект постанови, поданий народним депутатом від БЮТ Володимиром Яворівським, не голосували комуністи і Партія регіонів.

Зокрема, проектом пропонувалося відзначити в 2010 році 925-річчя заснування міста Луцьк, 425-річчя надання місту Острог Магдебурзького права, 300-річчя заснування міста Лисичанськ, 240-річчя заснування міста Запоріжжя, 300-річчя створення першої Української Конституції, відомої як Конституція Пилипа Орлика, 150-річчя виходу повного друкованого видання "Кобзаря" Тараса Шевченка, 440-річчя з дня народження гетьмана Петра Сагайдачного, 320-річчя з дня народження останнього кошового отамана Запорізької Січі Петра Калнишевського, 75-річчя з дня народження поета, письменника і журналіста Василя Симоненка, 120-річчя з дня народження письменника Василя Єрошенка, 220-річчя з дня народження письменника, поета, перекладача Петра Гулака-Артемовського, 120-річчя з дня народження вченого, юриста Володимира Корецького, 140-річчя з дня народження вченого, академіка АН УРСР, засновника Інституту електрозварювання Академії наук України Євгена Патона, 80-річчя з дня народження поетеси Ліни Костенко, 175-річчя з дня народження літературознавця, фольклориста, філософа Олександра Потебні, 110-річчя від дня народження історика, географа-енциклопедиста Володимира Кубійовича, 165-річчя з дня народження письменника і драматурга Івана Карпенка-Карого, 145-річчя з дня народження митрополита Греко-католицької церкви Андрея Шептицького та багато інших дати.

Зокрема, депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко пояснив свою відмову голосувати за проект постанови тим, що в ньому містяться дати, які роз'єднують українське суспільство. На його думку, проект потребує подальшого доопрацювання, передає Ліга.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ