Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Народні депутати від Партії регіонів проти проведення Євро-2012 у Львові

Народні депутати України звернулися з відкритим листом до Президента УЄФА Мішеля Платіні з проханням виключити Львів зі списку міст, що приймають матчі Євро-2012. Про це заявив народний депутат від Партії Регіонів Валерій Коновалюк, повідомив „Обозреватєль”.
За його словами таке рішення депутати ухвалили у зв'язку з прийняттям львівським облрадою рішення „Про демонтаж пам'ятника Воїнам-визволителям в Стрию”.

Також Коновалюк зазначив, що на Львівщині готується знесення ще двадцяти пам'яток. „Це знущання і наруга над історією країни, яка може викликати руйнівні і незворотні наслідки в українському суспільстві. Місто, влада якого ухвалюють рішення, які тягнуть за собою розкол України, не може брати участь у чемпіонаті подібного рівня. Європейський турнір з футболу - це не тільки спортивне змагання, основні принципи, які сповідує УЄФА, засновані на терпимості, толерантності, поваги до пам'яті тих, хто ціною життя відстояв мир в боротьбі з фашизмом по всій Європі”, - зазначив Валерій Коновалюк.

На його думку рішення, прийняте львівськими владою підкреслює, що місце для проведення чемпіонату вибрано неправильно.

Також вчора, 14 квітня, був зареєстрований Проект Закону від народних депутатів, представників трьох фракцій «Про внесення змін до статті 297 Кримінального Кодексу України „ Про посилення кримінальної відповідальності за наруга над пам'яттю радянських воїнів-визволителів”. У ньому пропонується посилити кримінальну відповідальність позбавленням волі строком від одного до трьох років.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ