Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

«Наш край» ініціює мораторій на підвищення цін на проїзд до проведення перевірки

Чиновники та перевізники Києва планують підвищити тарифи на проїзд удвічі. Після цього ціни почнуть піднімати і у регіонах. Експерти вважають, що показники пасажиропотоку занижені вдвічі, а тому підвищення цін необґрунтоване.

З наближенням літа влада намагається підвищити вартість проїзду у громадському транспорті. Спочатку чиновники Києва почали заявляти про необхідність та економічні обґрунтування підвищення тарифів на перевезення пасажирів. В якості аргументів перевізники та чиновники апелюють до зростання цін на паливо та паливно-мастильні матеріали. Тому чиновники, не довго думаючи, планують підвищити ціни на проїзд громадським транспортом відразу вдвічі. Зрозуміло, що це запустить ланцюгову реакцію по всіх регіонах країни.

Голова Львівської обласної організації політичної партії "Наш край" Мирослав Хом'як переконаний, що підвищення тарифів на проїзд у будь-якому місті України не може мати економічного обґрунтування без об’єктивних статистичних даних пасажиропотоку та аудиту складових вартості перевезень, а також доходів від реклами. 

Експерти вважають, що нинішні статистичні дані пасажиропотоку занижені щонайменше вдвічі. Також вони неодноразово наголошували, що не всі доходи від реклами надходять до бюджету – великий відсоток з них обертається «у тіні».

"Є великий сумнів, що чергове підвищення тарифів на проїзд призведе до зростання якості та рівня послуг. Адже минулорічне зростання цін жодним чином на якість не вплинуло", - каже Мирослав Хом'як.

Він додав: "Ми вимагаємо запровадити прозору та ефективну систему обліку пасажиропотоку, перевірити доходи від реклами та ціноутворення тарифів, і до виконання цієї вимоги запровадити мораторій на розгляд питань про підвищення цін на проїзд. Українці мають право знати реальні обсяги пасажиропотоку та реальну економічно обґрунтовану ціну на проїзд". 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ