Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

«Наш край» назвав найбільші провали влади

Найбільшими провалами влади у 2016 році стали неефективна політика у сфері енергетики та житлово-комунального господарства, а також невирішені проблеми децентралізації та освіти. Про це заявив співголова партії «Наш край» Олександр Мазурчак.

За його словами, Кабмін не зумів належним чином вирішити проблему забезпечення країни вітчизняними енергоносіями та реформувати систему ЖКГ, що призвело до неконтрольованої ситуації з тарифами на комунальні послуги.

«Непрофесійні дії влади призвели до скорочення видобутку українського природнього газу, що, у свою чергу, спричинило різке підняття тарифів на електроенергію та всі житлово-комунальні послуги. Відсутність повного обліку енергоносіїв не дає можливості впроваджувати заходи з енергоефективності та призводить до зловживань на ринку оплати послуг», – зазначив Олександр Мазурчак.

Він також наголосив, що уряд до цього часу не спромігся створити фонд з енергоефективності, який міг би суттєво знизити фінансове навантаження на людей та зменшити державні видатки на субсидії.

Окрім того, співголова «Нашого краю» зазначив, що влада створила перешкоди для розвитку та діяльності ОСББ.

«Нездатність Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства розробити порядок проведення конкурсів на визначення управителів будинків та типового договору призвела до зриву виконання закону «Про особливості управління багатоквартирними будинками». Також влада створила штучні перешкоди для ОСББ та житло-будівельних кооперативів, змусивши їх переоформляти статутні документи», – пояснив співголова партії.

У питанні децентралізації, за словами Олександра Мазурчака, значним прорахунком влади стало перекладання державного фінансування професійних навчальних закладів на місцеві бюджети.

«Однією із найбільших помилок можна вважати переведення фінансування профтехучилищ на місцеві бюджети. Це стало непідйомною ношею для місцевих громад та потягне за собою погану якість підготовки фахівців. Якщо ми не хочемо знищити технічну професійну освіту, її необхідно фінансувати з державного та обласних бюджетів», – резюмував політик.

Олександр Мазурчак закликав Уряд та ВРУ виправити провали 2016 року у перші місяці наступного року та припинити практику ухвалення половинчастих рішень, які ускладнюють життя українцям.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ