Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Наш край": Президентські вибори не мають завадити підвищенню пенсій 11,5 млн пенсіонерів

Майбутній Президент України повинен гарантувати автоматичне підвищення пенсій і після президентських виборів. Про це заявив народний депутат від партії “Наш край” Сергій Шахов.

За його словами, президентські вибори не мають завадити щорічному підвищенню пенсій 11,5 мільйонів пенсіонерів.

“Вже 1 березня за ініціативи Президента Петра Порошенка відбудеться підвищення пенсій. І далі щороку 1 березня перерахунок пенсій має відбуватись автоматично. Партія “Наш край” постійно нагадував владі про необхідність виконувати законодавство щодо щорічного осучаснення пенсій. Цього року це відбувається вперше. Так має бути й у наступні роки”, – зазначив Сергій Шахов.

Народний депутат наголосив, що підвищення пенсій має стати усталеною практикою.

“Нагадуємо, що підвищення пенсій – важливий та складний технологічний процес. Пенсії мають автоматично зрости у пенсіонерів не тільки Києва, а й у Маріуполі, Краматорську, Лисичанську, на Сумщині, Одещині, Волині, Херсонщині та у віддалених районах Закарпаття. Уряд має вжити всіх заходів для уникнення технічних та будь-яких інших проблем, а також можливих зловживань чиновниками на місцях”, – переконаний Сергій Шахов.

Він нагадав, що осучаснення пенсій – вимога українського законодавства, яка має бути збережена після президентських виборів.

“Виборчі перегони та їх результат жодним чином не повинні вплинути на щорічне підвищення пенсій мільйонам пенсіонерів. Партія «Наш край» закликає владу забезпечити всебічний контроль за процесом автоматичного підвищення пенсій”, – підсумував Сергій Шахов.

Нагадаємо, 1 березня 2019 року вперше відбудеться автоматичний перерахунок пенсій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ