Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Наш край» закликає не маніпулювати символами минулого, які розколюють країну

«Наш край» закликає не маніпулювати символами минулого, які розколюють країну.

У суспільстві розігрівають дискусію щодо скульптури Батьківщини-Матері у Києві. Уже почалися обговорення різних варіантів зміни вигляду скульптури та навіть її демонтажу.

Сама Батьківщина-Мати стала символом не лише перемоги у Другій світовій війні — ця скульптура стала пам’ятником тим мільйонам українців, які поклав своє життя та здоров’я задля свободи Батьківщини. Тому намагання розкрутити дискусію щодо цього пам’ятника є шкідливими для України, тим більше сьогодні, коли українці захищають свою державність та Батьківщину на Сході.

Партія «Наш край» виступає проти подібних маніпуляцій настроями у суспільстві!

Відбувається черговий штучний розкол українців за допомогою надуманих тем.

Ми вкотре наголошуємо, що потрібно запровадити мораторій на теми, які розколюють наше суспільство, – мови, пам’ятників та релігій.

На часі захист нашого суверенітету та гуртування суспільства навколо спільних ідей та символів.

Довідково:

Директор Інституту Національної пам’яті, Володимир В’ятрович:

«Мова йде про пам'ятники... Адже пам'ятник Щорсу має бути демонтований, вивезений з того місця, і він не має залишатися в громадському просторі, тільки на території якогось музею. І про це мова вже йде з минулого року, про створення спеціального музею на території колишнього ВДНГ... Планується його (пам'ятник Щорсу) зберегти і відвезти, як зразок монументального мистецтва.

Що стосується "Бітьківщини-Матері", очевидно, що ніхто цей пам'ятник демонтувати не буде, але цей радянський герб має бути усунено з громадського простору. Чи то зрізанням, чи то накладанням.

Мене дивують заяви деяких депутатів Київської міської ради, зокрема, з блоку Порошенка, які говорять про те, що досить цих перейменувань. Ми будемо говорити досить цих перейменувань тільки тоді, коли в повній мірі буде виконаний закон про декомунізацію. Ще принаймні кільканадцять назв, які стосуються комуністичного минулого в Києві, залишаються і потребують перейменування».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ