Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

«Наша Україна» - за прискорення вступу України до СОТ

"Фракція «Наша Україна» заявляє про необхідність якнайшвидшого ухвалення Верховною Радою законопроектів, необхідних для завершення набуття Україною членства у Світовій організації торгівлі ще до кінця 2006 року. Вступ до СОТ не лише відкриває для держави шлях до створення зони вільної торгівлі з Європейським Союзом, а й надасть українській економіці додаткові конкурентні переваги на міжнародних ринках.
Сьогодні понад 90% світової торгівлі товарами та послугами здійснюється між 148 країнами-членами СОТ. Розрахункове збільшення обсягів іноземних інвестицій в економіку України при вступі до СОТ становитиме 1,2% ВВП, а українські виробники зможуть на рівних захищати свої інтереси у торговельних спорах. Від вступу до СОТ виграють не лише українські виробники, а й українські споживачі.
Ми заявляємо, що намагання керівництва уряду та Верховної Ради України усілякими засобами загальмувати розгляд та ухвалення необхідних законів та «зірвати» вступ України до СОТ є зрадою інтересів України та Українського народу. Очевидно, що так звана антикризова коаліція та делеговані нею урядовці нехтують інтересами власного народу, відстоюючи інтереси іншої держави.
Фракція «Наша Україна» вимагає від депутатів фракцій так званої антикризової коаліції виконати 21 пункт Універсалу національної єдності і відповідно до ініціатив Президента України Віктора Ющенка до 27 жовтня 2006 року розглянути та ухвалити всі законопроекти, необхідні для вступу до СОТ, враховуючи при цьому національні інтереси України. Сьогодні Україна знаходиться на фінішній прямій нелегкої дороги набуття членства у Світовій організації торгівлі. Зволікання є неприпустимим", - повідомила прес-служба «Нашої України».
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ