Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

«Наша Україна» братиме участь в обговоренні виконання Універсалу, але не ввійде до антикризової коаліції – В’ячеслав Кириленко

«Фракція «Наша Україна» безперечно буде брати участь в обговоренні „круглого столу” щодо виконання домовленостей Універсалу національної єдності», – повідомив у коментарі «Гал-info» народний депутат України В’ячеслав Кириленко. За його словами, уся фракція позитивно схвалює намір Президента України Віктора Ющенка «зробити ще один конструктивний крок у вирішенні політичної ситуації в державі».
            «Вважаю доцільним затвердженням Верховною Радою України уже існуючого Універсалу з метою перетворення його в офіційний документ. Це може сприяти більш активному виконанню усіма учасниками пунктів цього документа. Також таке затвердження посприяло би обговоренню цього документа на круглому столі у середині лютого і більше реальним би стало створення «Дорожної карти» – документа, який затверджує план подальших дій щодо офіційного Універсалу національної єдності. Якщо ж Верховна Рада не затвердить Універсал як офіційний документ, можемо говорити, що представники антикризової коаліції в парламенті в черговий раз не бажають виконувати підписані ж ними пункти Універсалу національної єдності», – зазначив В’ячеслав Кириленко.
            Також, як повідомив «Гал-info» народний депутат, «фракція «Наша Україна» є принциповим прихильником створення коаліції демократичних сил, зокрема у Верховній Раді, відтак не може йти і мови про її входження до антикризової коаліції». «Ми є і будемо опозицією до антикризової коаліції», – сказав В’ячеслав Кириленко.
            Нагадаємо, після вчорашньої зустрічі з прем’єр-міністром Віктором Януковичем та головою Верховної Ради Олександром Морозом Президент Віктор Ющенко заявив, що вони домовилися провести 14-15 лютого „круглий стіл” щодо виконання пунктів Універсалу національної єдності із залученням політиків і громадськості для вироблення плану дій подальшої співпраці.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ