Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

„Наша Україна” готова перейти в опозицію

„Наша Україна” готова перейти в опозицію. Про це сьогодні, 4 жовтня, під час прес-конференції у Львові заявив народний депутат, член парламентської фракції „Наша Україна” Володимир В’язівський.  
„Вчора на засіданні ради партії НСНУ було прийнято рішення делегувати керівника фракції „Наша Україна” Романа Безсмертного на зустріч лідерів політичних сил щодо створення широкої коаліції. Нами було визначено, що Безсмертний йде на переговори з умовою створення широкої коаліції виключно на умовах Універсалу і без жодних розбіжностей, застережень, виключень. Якщо цього не буде, то „Наша Україна” оголошує про перехід в опозицію", – зазначив Володимир В’язівський.
В’язівський, розповідаючи про вчорашнє засідання ради партії НСНУ, наголосив, що в переговорному процесі «Наша Україна» послідовно наполягала на включенні всіх без винятку положень Універсалу до тексту коаліційної угоди як політико-ідеологічної основи майбутньої коаліції національної єдності. Та, згідно з його словами, час від підписання Універсалу і до останнього дня позначився постійним і систематичним порушенням досягнутих домовленностей зі сторони учасників  «антикризової коаліції»
„Наша Україна”, будучи послідовною політичною силою, не може поступитися принципами національної єдності та положеннями програми Президента України. Тому вчора Рада нашої партії прийняла політичне рішення щодо переговорного процесу та щодо умов, за яких можливе створення коаліції національної єдності. Перше - включення всіх, без винятку, положень Універсалу національної єдності до тексту Угоди про створення Коаліції національної єдності. Друге, включення до регламенту діяльності коаліції національної єдності положень, які б забезпечили узгоджену політику та діяльність фракцій-учасниць коаліції та Кабінету Міністрів України, вплив фракцій-учасниць коаліції на вироблення та реалізацію урядової політики, прийняття рішень з ключових питань консенсусом, – розповідає нардеп В’язівський. - У разі невиконання викладених вище умов, рекомендувати фракції “Наша Україна” у Верховній Раді України п’ятого скликання перейти в опозицію до діючого Уряду України”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ