Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

“Наша Україна” оголосила про перехід в опозицію. Міністри складатимуть повноваження

“5 жовтня на своєму засіданні фракція “Наша Україна” прийняла рішення про перехід в опозицію. Таке рішення прийнято усіма шістьма партіями, які входять до Блоку “Наша Україна” та політрадою Блоку. Усі наші міністри повинні скласти з себе свої повноваження і піти з уряду”, - про це сьогодні на сесії Верховної Ради заявив лідер фракції “Наша Україна” Роман Безсмертний.

 “Останні два місяці ми є свідками злому внутрішнього та зовнішнього курсу України, який був підтриманий українським народом на виборах Президента України в 2004 році.
 Руйнуються процеси інтегрування України до СОТ, фактично зупинені програми співробітництва України з Євросоюзом, зазнає корінної ломки вступ України до НАТО.
 Відбуваються зміни не тільки в зовнішньому курсі держави, а й у внутрішньому. Останні стухання в парламенті з питання забезпечення України енергоресурсами є свідчення того, що уряд проводить політику економічного абсурду.
 Це підтверджується діями уряду і на аграрному ринку, і в поглибленні та збільшенні адміністрування підприємницької діяльності. Усі ці питання знайшли відображення в проекті держбюджету, який поданий урядом на розгляд парламенту. За таких умов “Наша Україна” вийшла з переговорного процесу, “Наша Україна” в опозиції.
 Ми звертаємося до опозиційних сил в парламенті та поза парламентом сформувати конфедерацію “Європейська Україна”, розробити план дій, який би поставив за мету створення альтернативної до уряду та “антикризовиків ” коаліції.
 Завдання цієї коаліції - розробити законопроекти та випробувати їх на предмет прискорення курсу на європейську та євроатлантичну інтеграцію. Основними формами діяльності такої коаліції могли б стати діяльність опозиційного уряду та опозиційних урядових комітетів. Їх завдання – моніторити рішення уряду та “антикризової” коаліції, висловлювати свої пропозиції щодо них. Друге завдання такої коаліції – формування нової законодавчої бази та її апробація як в Україні так і на міжнародному рівні.
 Все це може стати добрим доробком для того, щоб створити альтернативу нинішньому уряду та в необхідний момент прийняти розроблене законодавство для прискорення вступу України до європейської та євроатлантичної спільноти. Ми глибоко переконані, що лише такі інтеграційні процеси є гарантією того, що права і свободи громадян України будуть розвиватися, що Україна ніколи не повернеться до тоталітарного режиму.
 Лише цей курс є гарантією того, що незалежність, суверенітет і територіальна цілісність України будуть витримані. Це означає, що ми готові до співробітництва по цих питаннях як з парламентськими опозиційними силами, так із поза парламентськими опозиційними силами.
 Перед нами стоїть випробовування на предмет реалізації нових положень Конституції. Вже очевидно, що за таких умов діями “антикризової” коаліції і тими процесами, які відбулися з обранням керівництва парламенту ми фактично зупинили поглиблення конституційної реформи. Тому наше завдання в опозиційному уряді, в опозиційних урядових комітетах – розробити нові підходи до формування системи організації влади в Україні, яка б повністю відповідала європейському курсу України”, - цитує слова Романа Безсмертного прес-служба "Нашої України".


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ