Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

„Наша Україна” просить Президента звільнити Зінченка

10 жовтня зранку відбулося засідання Президії партії „Народний Союз Наша Україна”, яка ухвалила заяву партії зі зверненням до Президента України з проханням скасувати рішення про призначення Олександра Зінченка радником Президента. Подаємо повний текст заяви нижче.

За підсумками перевірки комунальних підприємств звільнено вісьмох директорів ЛКП

Вісьмох директорів львівських комунальних підприємств звільнили за підсумками перевірки комунальних підприємств Львова, яка проводилась у Личаківському, Шевченківському та Франківському районах. Зокрема, у Франківському районі звільнений один голова ЛКП, троє – у Личаківському та четверо – у Шевченківському. Про це сьогодні повідомила в. о. начальника управління ЖКГ Львівської міськради Марія Желіско.
Як пояснила Марія Желіско, за дорученням міського голови упродовж серпня-вересня міське управління ЖКГ провело балансову комісію з питань аналізу фінансово-господарської діяльності за сім місяців 2006 року комунальних підприємств Личаківського, Шевченківського та Франківського районів, а також провело перевірку діяльності ЛКП цих районів.
Одним з найсерйозніших порушень, які виявлені під час перевірки, окрім скарг мешканців на незадовільне прибирання вулиць та будинків, є велика заборгованість із виплати зарплати. Так, заборгованість із виплати зарплати комунальних підприємств у Шевченківському районі становить 1 млн 860 тис. 600 грн. Найбільшу заборгованість допустили такі підприємства: ЛКП „Рясне-402”, „Підзамче-404”, „Яворів-405”, „Балатон-409” та „Підголоско-410”.
У Личаківському районі, за словами Марії Желіско, борг із зарплати становить 1 млн 310 тис. 200 грн. Найбільше своїм працівникам заборгували такі ЛКП: 500, 502, 504, 507. У Франківському районі заборгованість становить 1 млн 560 тис. 200 грн. Найбільшу заборгованість мають такі підприємства – ЛКП „Вулецьке”, „Навколо базару”, „Магістральне”, „Південне”.
За словами Марії Желіско, вже складено графік погашення заборгованості зарплати у цих районах. Так, там, де заборгованість не є дуже великою, борги по зарплаті мають погасити до нового року. У ЛКП Личаківського та Франківського районів, де заборгованість є ще з 2005 року, її ліквідовуватимуть до червня 2007 року.
Поряд з тим, як наголосила Марія Желіско, у Залізничному, Галицькому та Сихівському районах взагалі немає боргу з виплати зарплати працівникам комунальних підприємств. Окрім боргів по зарплаті, ці три райони (Франківський, Личаківський, Шевченківський) мають досить велику заборгованість із вивозу твердих побутових відходів. Так, у Шевченківському районі вона становить 394 тисячі 600 гривень: найбільше заборгували ЛКП „Замарстинів-400”, Рясне-402 та Підголоско-410. У Личаківському районі борг за вивіз сміття становить 395 тис. 900 грн, найбільше заборгували ЛКП-504 та ЛКП-507. Франківський район допустив борг у 413 тис. 600 грн. Найбільшими боржниками є ЛКП „Навколо базару” та „Південне”.
Як зазначила в.о. начальника міського управління ЖКГ, за підсумками 9 місяців роботи міськрада так само визначатиме райони та ЛКП з найбільшими порушеннями та проводитиме в них перевірку.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ