Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

„Наша Україна” вважає, що Уряд Януковича втручається в конституційну прерогативу Президента України

«Наша Україна» заявляє, що питання звільнення голів облдержадміністрацій не може розглядатися на засіданні Кабінету Міністрів, оскільки це не входить до компетенції Уряду. В такому намірі ми вбачаємо грубе втручання в конституційну прерогативу Глави держави», – відповідну заяву розповсюдила прес-служба «Нашої України» після того, як Віктор Янукович заявив про можливість звільнення трьох голів облдержадміністрацій у четвер, 28 вересня, на розширеному засіданні Кабміну за підсумками підготовки до осінньо-зимового періоду.
 „Політичне підґрунтя таких дій очевидне: губернаторам закидають “незадовільне рішення проблем, що стримують соціальний і економічний розвиток”, проте загальновідомим є той факт, що найбільші заборгованості по заробітній платі є в Донецькій і Луганській областях, але про їхніх керівників Уряд замовчує.
 Такі дії ми розцінюємо як чергову спробу (після “брюссельських заяв”) прем’єр-міністра Віктора Януковича перебрати на себе повноваження Президента України. Ми виступаємо проти цього й наполягаємо на тому, що питання перебування губернаторів на займаних посадах вирішує виключно Президент України. “Наша Україна” вважає це спробою тиску на Главу держави. Основою оцінки діяльності голів облдержадміністрацій повинні бути їхні професійні якості, а не політична кон’юнктура”, - йдеться в заяві. 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ