Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

„Наша Україна” вважає за необхідне голосувати за закон про опозицію, але відшліфувавши деякі моменти з БЮТ – Тетяна Мокріді

„Фракція „Наша Україна” вважає, що необхідно голосувати за закон про опозицію, але все ж таки існують  деякі моменти, які потрібно відшліфувати разом з БЮТ”, – про це в коментарі „Гал-info” повідомила керівник інфодепартаменту „Наша Україна” Тетяна Мокріді.
„Ми завжди виступали і виступатимемо за те, щоб відносини між парламентською опозицією і більшістю були врегульовані. Ці відносини мають бути чітко виписані в законі про опозицію. „Наша Україна” хоче підійти до доопрацювання цього закону відповідально, оскільки фракція заявила про свою опозиційну діяльність. Проте в законопроекті залишаються неприйнятими питання вступу і не вступу до опозиції, відсутність механізмів координації між опозиційними фракціями, знівельована роль фракцій в парламентській опозиції. Водночас прийняття цього закону може призвести до створення двопартійної системи в парламенті”, – повідомили „Гал-info” в прес-службі „Нашої України”.
Водночас „Наша Україна” переконана,  що у разі тісної спільної роботи з фракцією БЮТ цей законопроект буде підтриманий.
Нагадаємо, голова УРП «Собор» Анатолій Матвієнко заявив, що законопроект про опозицію, який сьогодні пропонується, – "це повна дурня". При цьому він зазначив, що одна фракція не може монополізувати своє право на опозицію. Матвієнко сказав, що може скластися ситуація, коли в парламенті в опозиції буде "Наша Україна" і КПУ. "То що, нам тоді об'єднуватися в єдину опозицію з комуністами? Тобто об'єднуватися з політичною силою, яка має зовсім іншу ідеологію”, – запитав депутат. Повідомляє „Українська правда”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ