Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

«Наша Україна» вимагає від антикризової коаліції і уряду Януковича не встановлювати в Україні режим олігархії

«Фракція «Наша Україна» вимагає від антикризової коаліції та уряду Януковича повернути свою діяльність у конституційне русло й уникнути спокуси встановити в Україні режим олігархії», – про це йдеться в заяві НСНУ щодо ситуації з відставкою міністрів, призначених за квотою Президента України.
«Протистояння між Президентом і Кабінетом Міністрів набуває дедалі гострішого характеру. Фракція «Наша Україна» розцінює останні кроки уряду і атикризової коаліції, як такі, що не сприяють налагодженню ефективної співпраці двох інститутів влади, покликаних забезпечити політичну та економічну стабільність в державі. На сьогодні Кабінет Міністрів на чолі з Вікторем Януковичем  не виконує Укази Президента України і рішення суду. Яскравим прикладом цього став недопуск міністра закордонних справ Бориса Тарасюка на засідання уряду. Це відверте ігнорування норм закону найвищим органом виконавчої влади. Також фракція «Наша Україна» вважає, що такі дії уряду спрямовані на відверте загострення політичної кризи і заявляє, що всіма законними способами відстоюватиме справедливість та наполягатиме на виконанні рішення Шевченківського районного суду.
Станом на сьогодні НСНУ вважає, що в Україні панує чи не найбільший за історію її незалежності рівень беззаконня і узурпації влади. Таку ситуацію „Наша Україна” вважає наслідком введення в дію з 1 січня 2006 року недосконалих та недопрацьованих змін до Основного Закону України”, – йдеться у заяві фракції.
Водночас фракція «Наша Україна» підтримує ініціативу Президента щодо залучення широкої громадськості до обговорення конституційної реформи і наголошує на необхідності якнайшвидшого її скасування.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ