Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

„Наша Україна” за мораторій на підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги

“Наша Україна” розповсюдила заяву з приводу подолання Верховною Радою України вето Президента України на Закон України "Про мораторій на підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги", - повідомила „Гал-іnfо” прес-служба „Нашої України”.

„22 вересня 2006 року Верховна Рада України голосами фракцій так званої «антикризової» коаліції, а також Блоку Юлії Тимошенко подолала вето Президента України на Закон України "Про мораторій на підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги та спожиті у побуті природний газ і електроенергію, послуги громадського транспорту (крім таксі)".
Переконані, що в умовах значного зростання цін на енергоносії, поетапне збільшення тарифів за комунальні послуги паралельно з впровадженням ефективних механізмів захисту найбільш вразливих громадян є єдиним обґрунтованим шляхом розвитку як комунального господарства, так і економіки в цілому. «Наша Україна» завжди була відвертою з громадянами і її фракція не голосувала за цей закон напередодні парламентських виборів, коли він був предметом передвиборчого популізму у гонитві за голосами виборців. Не підтримуємо ми цей закон і сьогодні, адже прагнемо не допустити колапсу національної економіки.
Ми не сприймаємо позицію Партії регіонів, яка з одного боку, голосами своєї фракції у Верховній Раді долає вето Президента України, а з іншого – вустами своїх керманичів у Кабінеті Міністрів вимагає скасувати закон.
«Наша Україна» заявляє, що ухвалення закону України "Про мораторій на підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги та спожиті у побуті природний газ і електроенергію, послуги громадського транспорту (крім таксі)" суперечить діючому законодавству, яким встановлення тарифів за житлово-комунальні послуги, газ, електроенергію тощо належить виключно до компетенції органів місцевого самоврядування та Національної комісії регулювання енергетики, а не Верховної Ради України.
Саме тому партія «Наша Україна» вимагає від Голови Верховної Ради України Олександра Мороза повернути ситуацію у правове русло. Ми наполягаємо на негайному направленні згаданого закону на підпис Президенту, що дасть змогу Главі держави звернутися до Конституційного Суду щодо його скасування”, - йдеться в заяві.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ