Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Наше небо вже надто виповнене героями, які віддали своє життя за Україну», – Калинець

«Всеукраїнське небо не порожнє, воно вже занадто виповнене тими героями, тими людьми, які віддали життя за Україну», – про це сьогодні, 24 січня, під час похорону Юрія Вербицького на Личаківському кладовищі заявив колишній політичний в’язень Ігор Калинець

«Україна ховає свого скромного сина-героя. В 30-х роках було таке оповідання «Українське небо повниться», я запам’ятав цей заголовок. Напередодні, як і в час Першої світової війни, самотній Шевченко на небі в раю, і так йому бракує тих жертовних українців, які б наповнили це небо патріотичним духом. Раптом він бачить душі молодих юнаків і питає в них, хто вони такі, ті відказують, що вони з-під Крут. Шевченкові було сумно за тими молодими людьми, які віддали своє життя за Україну, але він сповнився щасливим духом, що Україна живе, що вона є.
І з того часу українське небо весь час повниться своїми героями – це і ОУН, і УПА, це були і пізніші герої – до Стуса, і навіть ще пізніші.

Відтак, Шевченко не самотній і всеукраїнське небо не порожнє, воно вже занадто виповнене тими героями, тими людьми, які віддали життя за Україну. І дійсно, хто б подумав, що у 21 столітті це українське небо ще буде виповнюватися новими жертвами і новими героями. Але видно так потребує Україна...», – зазначив у своїй промові Ігор Калинець.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ