Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

„Нашоукраїнці” пропонують ввести податок на нерухомість, ставки якого б залежали від вартості самого майна

Народні депутати, члени фракції "Наша Україна" Сергій Бичков та Володимир Стретович пропонують ввести щорічне оподаткування нерухомого майна фізичних осіб, ставки якого б залежали від вартості самої нерухомості. Відповідне нововведення пропонується законопроектом №3007, співавторами яких вони є. Повідомляє „Українська правда”.
Відповідно до цього законопроекту, платниками податку є фізичні особи - власники нерухомого майна, що вважаються об'єктом оподатковування. До такого майна відносяться: будь-які будівлі, у тому числі житлові і дачні будинки, будь-які приміщення, у тому числі квартири і прибудовані до них приміщення, а також гаражі й інші спорудження, крім об'єктів незавершеного будівництва.
Ставки податку пропонується встановити залежно від вартості майна, що оподатковуватиметься, – якщо його вартість становить не більше 100 тис. гривень то власник платитиме 0,05% від його ринкової вартості, від 100 до 400 тис. гривень - 0,05-0,2%, від 400 тис. гривень до 1 млн гривень - 0,2 - 0,5%, більш 1 млн гривень - 0,5-1%.
Податок розраховується, виходячи з даних про ринкову вартість майна станом на 1 січня кожного року. Метою ж прийняття проекту його автори називають удосконалення податкового законодавства для поліпшення добробуту громадян і більш справедливого оподатковування окремих видів доходів фізичних осіб.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ