Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

«Нашоукраїнці» заявляють, що захищатимуть Конституцію і Президента будь-якими незабороненими законами засобами

Повернення Урядом Януковича низки указів Президента України грубо порушує Конституцію України. “Горе-юристи” з урядової канцелярії аргументували свої антизаконні дії малознайомим українцям поняттям “контрасигнація”. Цим специфічним юридичним терміном намагаються прикрити дії, які за своїми наслідками прирівнюються до антидержавного заколоту, - зазначається у заяві «Нашої України», розповсюдженій прес-службою політичної сили.
 Рішення про повернення указів глави держави було здійснене “тишком-нишком” при повному порушенні всіх можливих процедур і не обговорювалися на засіданні Кабінету Міністрів України. Прем'єр-міністр зобов'язаний завізувати президентські укази, тим самим підтверджуючи, що він знає про ці укази і бере їх до виконання. Іншого тлумачення поняття контрасигнації у світовій юридичній практиці не існує.
 До того ж Міністерство юстиції України не давало рекомендацій прем’єр-міністру щодо повернення указів Президента України.  
 У зв’язку із цим “Наша Україна” заявляє, що не допустить екстремістських антиконституційних дій з боку будь-яких інститутів влади або політичних сил. „Ми вимагаємо призначення службового розслідування в Секретаріаті Кабінету Міністрів і покарання винних посадових осіб без оглядки на ранги та посади. Вимагаємо від прем’єр-міністра дати політичну та адміністративну оцінку діям своїх підлеглих”, - зазначається у заяві.
 У випадку, якщо вимоги «нашоукраїнців» не буде дотримано, вони залишають за собою право на захист Конституції і Президента будь-якими незабороненими законами засобами.
 
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ