Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Наступні вибори в Україні можуть бути… через 50 років

«Коаліція повинна зупинитися, треба думати, що ми робимо». Так з трибуни парламенту голова Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко прокоментував розгляд проекту закону «Про внесення змін до Конституції України (щодо строків повноважень Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів)» та направлення його до Конституційного Суду.

 

«Направлення проекту закону «Про внесення змін до Конституції України (щодо строків повноважень Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів)» з пропозицією Конституційному Суду розглянути його до 15 червня, дає йому право зайнятися цим, наприклад, через півтора місяці, що не дозволить прийняти жодного рішення щодо проведення місцевих виборів на нинішній сесії парламенту», - заявив він.

 

За словами Гриценка, таке рішення означає, що місцеві вибори переносяться аж на осінь наступного року.

 

«З таким же рівнем легітимності можна було б прийняти постанову про скасування наступних виборів президента, проведення їх через 50 років, а виборів Верховної Ради – через 100, - зазначив народний депутат. – Коаліція повинна зупинитися. Треба думати, що ми робимо», - наголосив він.

 

Також Гриценко підкреслив, що подібне рішення створює небезпечний прецедент, згідно якого можна буде відміняти чи переносити будь-які вибори.

 

Нагадуємо, Верховна Рада сьогодні направила до Конституційного Суду проект закону «Про внесення змін до Конституції України (щодо строків повноважень Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів)» та пропонує розглянути його як невідкладний до 15 червня 2010 року. За таке рішення проголосував 401 народний депутат.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ