Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Наступного навчального року на Львівщині планують добудувати школу, яку почали зводити 1992-го

Сьогодні, 14 січня, заступник голови-керівник апарату Львівської ОДА Іван Груник провів нараду з питання будівництва школи в селі Пристань Сокальського району. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА

Під час наради  Іван Груник акцентував увагу на необхідності переглянути педагогічне завдання для цієї школи. «Зараз ми говоримо про оптимізацію освітньої галузі. Нам краще робити опорні базові школи, наповнені всім необхідним забезпеченням: методичним, навчальним та потрібною технікою і шкільними автобусами довозити до них дітей із сусідніх сіл. Ці школи зможуть надавати якісну освіту», – зазначив І. Груник.

За результатами наради заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації  дав доручення виділити кошти на цей об’єкт за рахунок  капітальних видатків Кабінету Міністрів.

Зазначимо, що школа у селі Пристань матиме І-ІІ рівень акредитації, але в перспективі планують надати їй І-ІІІ рівень. Це дасть можливість зробити її базовою, а в школі сусіднього села Бутень відкрити дошкільний навчальний заклад, понизивши її до І-ІІ рівнів.

Довідка.

Будівництво школи з двома дошкільними групами та фельдшерським пунктом  в селі Пристань Сокальського району розпочали у  1992 році. Проектна потужність – 150 учнівських місць та дві дошкільні групи по 15 місць.

Готовність об’єкту станом на 1 січня 2013 року становить 45,6%, а залишкова кошторисна вартість – 7 млн 238,4 тис. гривень (Повна кошторисна вартість – 13 млн 674,8 тис. гривень).

Діюча сьогодні школа побудована у 1906 році, перший корпус якої – стара двокласова школа, другий – переобладнана плебанія, третій – хата-читальня  (шкільна майстерня, яка на даний час не функціонує, у зв’язку з аварійним станом), четвертий – шкільна їдальня, розміщена у фінському будиночку.
Зараз учні навчаються тут у дві зміни.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ