Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Наступного року населений пункт Довге Гірське сподівається отримати статус села

„Наступного року сподіваємось отримати рішення щодо прийняття статусу села для населеного пункту Довге Гірське Дрогобицького району”, - про це «Гал-іnfo» повідомила начальник управління економіки Дрогобицької районної ради Ярослава Ковтик.
За її словами, село Довге Гірське втратило свій статус ще 1979 року, коли за Радянського Союзу було прийняте рішення про будівництво водосховища у Дрогобицькому районі біля Довгого Гірського. Частину мешканців переселили в інші населені пункти Дрогобицького району, проте частина селян залишилася у селі. Наразі жителі, які залишилися, не мають права приватизувати житло, прописуватися, проводити будь-яке будівництво.
«Немає рішення про кінцеве припинення будівництва водосховища біля Довгого Гірського, і не один раз від району були постанови про відміни заборони на будівництво та приписку», – сказала Ярослава Ковтик.
Як зазначила начальник управління економіки Дрогобицької районної ради, біля села Довге Гірське можна будувати дитячі оздоровчі табори, адже там – сприятлива територія, куди можна залучити інвесторів, гарне місце для розвитку туризму, але поки що ця зона є мертвою.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ