Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Наступного тижня у Львові почнуться антиалкогольні рейди

З 1 січня цього року, відповідно до ухвали міської ради №100 від 15.12.2011р. «По обмеження роздрібної торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом (крім безалкогольного) на території м.Львова», у кіосках заборонено продавати пиво, алкогольні та слабоалкогольні напої, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Із сьогоднішнього дня (тобто, з 2 січня)  ухвала вступила в дію. Від сьогодні розпочинають працювати комплексні комісії департаменту економічної політики та районних адміністрацій. Перше – це складання протоколу, друге – штраф, третє – це зміни в мережу і виключення малої архітектурної форми з мережі міста Львова і припинення існування. Найважливіше – це малі архітектурні форми, де є багато випадків продажу алкогольних і слабоалкогольних напоїв неповнолітнім. Друге – перевірки магазинів. Я підтримую думку, щоб у супермаркетах були окремі відділи з окремим входом, де будуть продавати алкоголь. Але підприємствам треба дати час на реалізацію цього рішення. У багатьох країнах світу є практика обмеження часу продажу алкоголю і конкретні місця з окремим входом», - зазначив мер Андрій Садовий.

За інформацією відділу торгівлі департаменту економічної політики ЛМР, вже цього тижня працівники міської ради та районних адміністрацій проводитимуть перевірки щодо продажу алкоголю у МАФах. «Ще цього тижня даватимемо попередження. А вже наступного тижня рейди проводитимемо спільно з працівниками міліції. Тож просимо і власників кіосків, і продавців зважати на це», - зазначила начальник відділу торгівлі Галина Шарко.

Нагадаємо, відповідно до ухвали №1000, тимчасові споруди визнані непридатними для торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом (крім безалкогольного). Також, відповідно до цієї ухвали, у магазинах та супермаркетах алкоголь можна продавати з 12:00 до 20:00 год.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ