Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Наступного тижня українська делегація їде в Москву за дешевим газом

Уряд доручив Міністерству палива та енергетики України вже найближчим часом вийти на систему розрахунків за російський газ без залучення бюджетних коштів. Про це Прем'єр-міністр України Микола Азаров повідомив на прес-конференції в Донецьку, передає управління у зв’язках із ЗМІ Секретаріату КМУ.

«Перед міністром поставлене завдання: уже в березні звести до мінімуму бюджетні витрати на платежі за газ, тоді як раніше газ майже повністю сплачувався з бюджету. А вже в найближчі місяці необхідно вийти на платежі за газ без використання бюджету», - заявив Глава Уряду.

При цьому, відповідаючи на запитання журналістів, Микола Азаров назвав три складових «газових проблем» України. За словами Прем'єр-міністра, у першу чергу, мова йде про невиправдано високу вартість газу для України. «Наступного тижня українська делегація буде в Москві. Наше завдання - переглянути невигідний для України газовий контракт», - заявив Глава Уряду.

Другою складовою Микола Азаров назвав високу енергозатратність країни. «Перед нами стоїть завдання скорочення витрат і усунення розкрадань у системі розподілу газу», - підкреслив Прем'єр-міністр.

Третя складова - низький рівень платежів за газ в Україні. «Ці три елементи в комплексі, якщо ми їх розв'яжемо, дадуть Уряду можливість подивитися на ціноутворення, насамперед, з погляду покупця й платоспроможності людей», - підкреслив він.

При цьому Микола Азаров повідомив, що Уряд доручив Міністерству економіки, Міністерству фінансів і Міністерству палива та енергетики вже найближчим часом розглянути можливість диференційованого підходу до ціноутворення на газ, зокрема, для населення. Прем’єр-міністр відзначив, що рішення з цього питання Уряд прийме уже протягом найближчих одного-двох місяців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ