Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Наступної сесії облради фракція «Свободи» підніматиме питання про перепоховання останків закатованих політв’язнів у Жовкві, а також про прийняття програми гідного вшанування пам’яті вояків УПА

Наступної сесії Львівської обласної ради фракція «Свободи» підніматиме питання про перепоховання останків закатованих політв’язнів у Жовкві, а також про прийняття програми гідного вшанування пам’яті вояків УПА, — повідомила сьогодні, 17 жовтня, на прес-конференції голова ЛОО ВО «Свобода» Ірина Сех. За її словами, ці питання «Свобода» планувала підняти на позачерговій сесії ЛОР, яка з ініціативи партії мала відбутися на День Українського війська та свято Покрови 14 жовтня.
  «До сесії вже все було готово. Мирослав Сеник оголосив, що це буде урочиста сесія, однак у переддень 14 жовтня президія облради прийняла рішення, щоб проводити позачергову сесії до святкування 64-ї річниці створення ОУН-УПА. Як пояснив Мирослав Сеник, до нього звернувся голова Братства УПА Львівщини Олесь Гуменюк і нібито попросив не проводити такої сесії. Дуже сумнівним видається таке прохання пана Гуменюка, адже 14 жовтня він виступав на львівському телебаченні і говорив про те, що обласна рада погано займається проблемою ОУН-УПА. Крім того, в цей час не було жодних зборів братства і навіть якщо таке звернення було, то це лише ініціатива голови, а не цілого Братства», — наголосила Ірина Сех.
 За словами Ірини Сех, попри те, що 14 жовтня не відбулася сесія ЛОР, «Свобода» питання ОУН-УПА підніматиме на наступній черговій сесії ЛОР, яка відбудеться у кінці жовтня.
  14 жовтня, як наголосила голова ЛОО ВО «Свобода», з ініціативи свободівців відбулися позачергові сесії Бродівської міської та районної рад, а також Трускавецької, Самбірської та Перемишлянської рад, на яких місцеві депутати прийняли звернення до Президента України з проханням якнайшвидше вирішити проблему визнання воїнів ОУН-УПА.
 «14-м жовтня святкування Дня Українського війська не закінчиться. Так, першого листопада ми плануємо відкрити пам’ятники та меморіальні дошки борцям за волю України в селі Жупани Сколівського району, смт. Лопатин Радехівського району та у селі Пеняки, що у Бродівському районі», — наголосила Ірина Сех.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ