Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Наталя Крісман закликала Василя Романишина навколішках просити пробачення на могилі Сергія Ясенича і звинуватила його в сексуальних домаганнях до неї

«Ви маєте стати навколішки на могилу Сергія Ясенича і просити пробачення його світлої пам’яті», – з такими репліками адвокат Наталя Крісман звернулася на початку судового засідання до колишнього начальника Львівського СІЗО Василя Романишина, кримінальну справу щодо обвинувачення якого слухав сьогодні, 8 квітня, Галицький районний суд Львова. Також Наталя Крісман публічно звинуватила Василя Романишина у сексуальних домаганнях до неї. «Ти казав: «Кохаєш зека – полюбиш мента», – вигукнула Наталя Крісман.
Суддя Марія Олексієнко закликала присутніх дотримуватися порядку в судовому засіданні і попередила, що в іншому разі оголосить перерву.
Нагадаємо, що Василь Романишин стверджує, що кримінальна справа проти нього є помстою Наталі Крісман, за те що 2001 року він відмовився достроково звільнити з ув’язнення засудженого до 10 років за статтею «Бандитизм» Сергія Ясенича, який за словами Василя Романишина, був коханою людиною Наталі Крісман.
Під час сьогоднішнього судового засідання було допитано багато свідків. Розгляд справи продовжиться 15 червня.
Нагадаємо, що у вересні 2005 року прокуратура Львівської області порушила проти Василя Романишина кримінальну справу за чотирма фактами. Два з них – за зловживання службовим становищем, а саме: приниження, фізичне насильство щодо працівників СІЗО Петра Кордика й Андрія Проця. Також за халатне ставлення до роботи та приховування злочину, коли з ізолятора випустили не ту особу. Останній факт – за перевищення службових повноважень і завдання тілесних ушкоджень одному із засуджених.
Наразі Василеві Романишину інкримінують ч. 3 ст. 364 Кримінального Кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ