Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

НАТО готується до гіршого сценарію в Україні

Країни НАТО опрацьовують різні сценарії розвитку подій в Європе у зв'язку з російською агресією в Україні, - Укрінформ.

Про це заявив глава оборонного відомства Норвегії Іне Еріксен Серейде, яка виступила із заявою за підсумками дводенної зустрічі в Осло міністрів оборони восьми північноєвропейських держав, повідомляє "Інформаційний спротив".

"Країни НАТО роблять те, що й повинні робити члени військового і політичного альянсу. Ми готуємося, у тому числі, і до тих подій, які, як ми сподіваємося, не стануться. Готуємося до гіршого. Це важливо, оскільки ми не хочемо допустити можливості розвитку кризових сценаріїв", - зазначила Серейде.

За словами міністра, під час зустрічі представники кількох держав висловили побоювання з приводу збільшеної активності російських збройних сил біля своїх кордонів, яку вони сприймають як "перевірку власної обороноздатності".

Норвегія, у свою чергу, відзначає збільшення присутності російських військових в Арктиці, і хоча "безпосередньої загрози з російського боку", за словами Серейде, у норвезькому оборонному відомстві не бачать, дана ситуація «не може бути залишена без уваги», заявила вона.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ