Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

НАТО вже має чотири бойові групи в балтійських країнах та у Польщі, – Столтенберг

За останні роки НАТО багато зробило для посилення безпеки союзників на сході, тож будь-який потенційний агресор має бути впевненим у тому, що дії проти будь-якої країни Балтії потягнуть за собою відповідь з боку усього Альянсу.

Про це у середу під час пресбрифінгу за підсумками зустрічі з президентом Литви Ґітанасом Науседою заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє Укрінформ.

«До 2016 року ми не мали бойової присутності НАТО в країнах Балтії. На Варшавському саміті 2016 року ми вперше в історії погодилися розгорнути бойові підрозділи у наших союзників на Сході. Зараз ми маємо чотири бойові групи – в балтійських країнах та у Польщі. Ці бойові групи є боєготовими, добре оснащеними й тренованими. Ще більш важливим є те, що вони – багатонаціональні, вони представляють НАТО. Це надсилає дуже потужний сигнал будь-якому потенційному агресору: будь-яка агресія проти будь-якої балтійської держави потягне за собою відповідь від усього Альянсу», - наголосив Столтенберг.

Відповідаючи на запитання преси щодо ставлення до навчань «Союзний щит», які Росія і Білорусь планують провести на території Білорусі наприкінці вересня, Столтенберг зауважив, що будь-яка країна має право тренувати власні сили, але має при цьому дотримуватися стандартів прозорості та завчасного попередження, які були погоджені на рівні ОБСЄ.

«Росія дуже часто не дотримується цих вимог», - зауважив генеральний секретар НАТО.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ