Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Нацбанк залишив вимогу про продаж 50% надходжень в іноземній валюті

Нацбанк України залишив чинною вимогу про продаж юридичними особами 50% надходжень в іноземній валюті. Про це повідомила прес-служба НБУ.

За оцінкою НБУ, такий інструмент валютного регулювання залишається ефективним "для забезпечення ритмічності надходжень іноземної валюти на міжбанківський валютний ринок і, відповідно, важливим для стабільності на валютному ринку".

Уповноважений банк, як і раніше, має попередньо зараховувати надходження в іноземній валюті, на які поширюється вимога, на окремий рахунок "Розподільчі рахунки суб'єктів господарювання". Наступного дня після зарахування цих коштів на розподільчий рахунок банк має продати їх без доручення клієнта.

Рішення про збереження вимоги затверджено постановою правління НБУ №129 від 13 грудня 2017 року "Про введення обов'язкового продажу надходжень в іноземній валюті та встановлення розміру обов'язкового продажу таких надходжень", яка набуває чинності з 14 грудня 2017 року і діє до 13 червня 2018 включно.

З листопада 2012 року юридичні особи мають продавати половину надходжень в іноземній валюті. НБУ може вводити норму продажу валюти на півроку, у зв'язку з чим двічі на рік норму продажу валюти переглядають. Відомо, що в липні 2017 року НБУ знизив норму продажу валюти з 65% до 50%.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ