Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Нацбанк затвердив кредитну угоду, згідно з якою відкрито кредитну лінію на 7 млрд євро компанії „БродАгроОйл”

Національний банк України затвердив кредитну угоду, згідно з якою відкрито кредитну лінію на на 7 млрд євро „БродАгроОйл”. Про це „Гал-info” повідомив начальник управління промисловості та розвитку інфраструктури ЛОДА Ростислав Сорока.

Ростислав Сорока не уточнив, яким банком відкрита кредитна лінія «БродАгроОйл», посилаючись на те, що це є комерційна таємниця.  
        Нагадаємо, що інвесторами АТ „БродАгроОйл” виступають чотири компанії: ComOxy L.L.C. (Texas, USA), Bortex Enterprises (California, USA), ТзОВ „Арголіт” (Львів, Україна) та ЗАТ „СТЕК” концерну „Енергокомплекс” (Київ, Україна).
Планується, що підприємство матиме потужність переробки 8 млн тонн сирої нафти на рік. Сировина постачатиметься на НПЗ з близькосхідних або каспійських джерел з частковим використанням російської нафти. Загальна інвестиційна вартість проекту становитиме понад 3 млрд дол. Термін реалізації 1-ї черги проекту — 2,5 роки.
При „БродАгроОйл” також створять близько 10 переробних підприємств. Зокрема це: м’ясо-консервний комбінат, овочево-сушильний консервний комбінат, комбінат з переробки зернових, цукровий завод, пивзавод, підприємство з виробництва води-соків, молокозавод, тепличне господарство, виробництво біопалива, комбікормовий завод. Це дозволить створити понад 30 тисяч нових робочих місць.
30% об’єктів „БродАгроОйл” будуть розташовані на території Рівненської області. На території Рівненської області (Радивилівський район) будуть розміщені харчопереробні підприємства і, швидше за все, робітниче містечко, а також з території Рівненщини тягнутимуть водозабір.
Наразі проект перебуває на погодженні Кабміну.
    

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ