Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Нацгвардійці провели понад 37 тисяч перевірок транспортних засобів в районі ООС за тиждень

Як повідомили Гал-інфо в пресслужбі угруповання Національної гвардії України в операції Об'єднаних сил, цього тижня підрозділами НГУ було перевірено 37 567 транспортних засобів та 48 931 громадянина.

Щоденно підрозділи Національної гвардії України в районі проведення ООС гарантують безпеку громадян, перевіряють транспортні засоби, документи та звіряють інформацію з базою розшуку для того, щоб припинити незаконне перевезення зброї, боєприпасів, наркотичних речовин, а також – для виявлення осіб, які порушили закони України.

За результатами перевірки затримано 65 осіб, з них:

  • за скоєння кримінального правопорушення – 20 осіб (з них за підозрою участі в НЗФ – 1 осіб);
  • за скоєння адміністративних правопорушень – 45 осіб.

Так, 6 лютого, під час несення служби на блокпосту поблизу Вугледара був зупинений транспортний засіб, під час поверхневої перевірки у пасажира було виявлено в сумці заборонені речовини, а саме: 20 куб. шприц з невідомою речовиною коричневого кольору, паперовий згорток та пластикова колба з речовиною рослинного походження зеленого кольору приблизно 15 грамів, три запаяні шприци вагою близько 6 грамів з невідомою прозорою речовиною та зіп-пакет з 38 пігулками невідомого походження білого кольору, пристрій для вживання наркотичної речовини з її залишками та кишенькові електронні ваги. Даний факт був зареєстрований співробітником Вугледарського ВП ГУНП в Донецькій області за ч. 1 ст. 309 ККУ «Незаконне виробництво, виготовлення, зберігання, придбання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів мету збуту».

7 лютого під час несення служби на блокпості, військовослужбовцями було зупинено для перевірки особу, яка рухалась в напрямку Волновахи. Ним виявився громадянин, який перебуває в розшуку Волноваським РВП як особа, яка переховується від суду за вчинення кримінального правопорушення  ч.1 ст. 191 ККУ. На місце події викликано групу реагування патрульної поліції.

8 лютого під час несення служби був зупинений автомобіль, в якому знаходився громадянин,  під час перевірки якого по системі ВОТ, було виявлено, що даний автомобіль перебуває в розшуку ДВС, як транспортний засіб боржника. На місце події було викликано групу реагування патрульної поліції.

9 лютого під час несення служби був зупинений для перевірки автомобіль, під час перевірки за допомогою технічних носіїв інформації встановлено, що громадянин перебуває у базі даних розшукуваних осіб, які причетні до НЗФ (незаконних збройних формувань). За даним фактом було викликано групу реагування патрульної поліції.

Також 9 лютого під час несення служби був зупинений для перевірки транспортний засіб, при перевірці громадянина по технічним засобам інформації, було виявлено, що дана особа знаходиться у розшуку за Волноваським ВП. На місце події викликано слідчо-оперативну групу.

10 лютого під час перетину блокпосту був направлений на перевірку громадянин, під час поверхневого огляду якого виявлено пакет з речовиною сіро-зеленого кольору з специфічним запахом марихуани вагою приблизно 5 грамів та два пристрої для куріння кустарного виробництва із залишками речовини з специфічним запахом марихуани. По даному факту було викликано слідчо-оперативну групу ВП № 1 Маріупольського РУП.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ