Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Наукова бібліотека ЛНУ ім. Івана Франка хоче, щоб її внесли у список бібліотек, які отримують всі українські книжкові новинки

Наукова бібліотека ЛНУ ім. Івана Франка звернулася до Верховної Ради, щоб її внесли у список бібліотек, які в обов’язковому порядку отримують всі книжкові новинки, що виходять в Україні, — повідомив «Гал-info» директор цієї бібліотеки Богдан Якимович.
За його словами, в Україні є лише кілька бібліотек, переважно це київські бібліотеки, які отримують всі українські книжкові новинки, з львівських бібліотек в цей список внесли лише Наукову бібліотеку ім. Василя Стефаника, і то зовсім недавно. Натомість бібліотеки жодного із ВНЗ України такої прерогативи не мають, в той час, як за словами Богдана Якимовича, в радянські часи Наукова бібліотека університету Франка була занесена в урядовий список.
 «Університет зовсім не шкодує коштів на поповнення бібліотечних фондів. Так, лише на передплату періодики цьогоріч ми витратили 500 тис. грн. Бібліотека університету отримує найкращі наукові видання зі всього світу, дуже цінні і рідкісні журнали. Однак проблема у тому, що дуже часто якісь цікаві видання виходять дуже маленьким тиражем, вони дуже швидко розходяться, і ми просто не встигаємо їх собі придбати. Саме тому ми і хочемо, щоб нашу бібліотеку внесли у список бібліотек, які обов’язково мають отримувати всі книжкові новинки», — пояснив Богдан Якимович.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ