Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Науково-спортивний центр планують створити до 2011 року на базі Львівського державного університету фізичної культури

Між Львівським державним університетом фізичної культури та Федерацією легкої атлетики підписано угоду про співпрацю, яка передбачає спільну роботу над створенням у Львові науково-спортивного центру, де проводитимуть міжнародні змагання. Для створення центру обрано стадіон Львівського університету фізичної культури. Про це сьогодні, 30 травня, повідомив керівник Федерації легкої атлетики Валерій Борзов.
 За його словами, для реконструкції стадіону у бюджет Міністерством у справах сім’ї та молоді до 2011 року закладено 20 млн. грн., і цих коштів є достатньо. А федерація лише надасть експертну допомогу у плані реконструкції. Федерація відповідатиме за сертифікацію, розмітку бігової доріжки, а також даватиме поради щодо компанії, яка її будуватиме.  
«Реконструкція стадіону відкриває нову сторінку в рівні підготовки студентів, тренерів, проведені  міжнародних змагань. Науково-спортивний центр стане одним із центрів підготовки учасників до олімпіади «Лондон 2012», який буде в першу чергу опікуватись підготовкою нової генерації тренерів, а Львів обрано з огляду хорошого транзитного положення», - розповів Борзов. 
Проректор з зовнішніх зв’язків і перспективного розвитку ЛДУФК Володимир Левків зазначив, що «на реконструкцію стадіону у бюджет закладено 20 млн. грн., а цього року планується розробити кошторисну документацію, затвердити проект та провести тендер, на що мають виділити два млн. Загалом стадіон буде розрахований на 3 - 4 тисячі глядачів, має бути споруджено 50-ти метровий басейн та створено усі відповідні умови для тренувань. Але грошей на разі ще не виділено».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ