Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Навальний в Росії готує Майдан

Навальний закликав росіян готуватися до масових протестів, - Дзеркало тижня.

Російський опозиційний політик Олексій Навальний закликав своїх прихильників готуватися до проведення масових протестних акцій.

"Ми починаємо підготовку до великої політичної акції, яка пройде у вигляді масових акцій в Москві і кількох великих містах. Дати зараз немає (потрібно трохи часу на коаліційні переговори), але орієнтуватися пропоную на другу половину лютого", - написав він у своєму блозі.

В якості першого кроку він анонсував запуск спеціального соціологічного опитування по Москві, а потім і в інших містах "яке допоможе нам у вирішенні організаційних і політичних питань, що виникають кожен раз під час підготовки таких заходів". Найближчим часом він разом із соратниками обіцяє опублікувати план підготовки.

"Нас не пускають на вибори, нас не пускають в ЗМІ, нас витіснили навіть з експертно-законодавчої діяльності. Значить, докладемо зусиль до того, щоб наш голос був почутий на вулицях", - вважає російський політик.

30 грудня Замоскворецький суд Москви оголосив вирок Олексію Навальному і його братові Олегу по справі "Ів Роше". Олексій Навальний отримав три роки шість місяців умовно, а також зобов'язаний виплатити штраф у півмільйона рублів, Олег Навальний - три роки і шість місяців колонії і такий же штраф.

Кілька тисяч людей в той же день вийшли підтримати опозиціонера. Московська поліція затримала близько 250 осіб, в тому числі і Навального, який знехтував умовами домашнього арешту і з'явився до своїх прихильників.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ