Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Навчально-спортивну базу „Спартак” намагаються незаконно приватизувати – стверджують Віра Лясковська та Лариса Федорів

Навчально-спортивну базу „Спартак” намагаються незаконно приватизувати. Про це журналістам розповіли депутат Львівської міської ради Віра Лясковська і депутат Львівської обласної ради Лариса Федорів.
Зокрема, на завтрашню сесію Львівської обласної ради винесено питання про повернення на баланс комунального підприємства „Нерухомість та майно” частини навчально-спортивної бази „Спартак” на вулиці Індустріальній, 49, а також питання про приватизацію  об’єктів за цією ж адресою.
 Як стверджує Віра Лясковська, цей комплекс не можуть передати на баланс, а тим більше приватизувати, оскільки він є спільною власністю територіальної громади міста й області. До того ж на  баланс передають об’єкти, які вже не існують. Службові будівлі на території спорткомплексу давно не виконують своє пряме призначення і перебувають в руїнах.
„Місто таким чином вже втратило низку об’єктів, зокрема кінотеатр “Галичина” і ресторан “Фестивальний”. Цей об’єкт ми не віддамо! Це єдиний спортивний комплекс в цьому районі. Так, він в занедбаному стані, проте міський і обласний бюджети вже можуть собі дозволити дати певні дотації на відновлення цього комплексу. Тут не обійтися без інвестора, проте дольова участь в проекті відновлення спорткомплексу є обов’язковою. Нам не потрібний ще один розважально-відпочинковий комплекс для еліти міста. Нам потрібне місце, де наші діти зможуть духовно і фізично розвиватися. Ми вже домовилися із заступником міського голови з гуманітарних питань Василем Косівим передбачити на наступний рік у бюджеті міста кошти на проектну документацію для відновлення спорткомплексу. Наступним кроком буде оголошення інвестиційного конкурсу на відновлення комплексу на умовах, які будуть вигідні громаді міста, а не окремим людям”, зазначила Віра Лясковська.   
Навчально-спортивна база „Спартак” була побудована в  60-х роках і обладнана  всіма потрібними на той час приміщеннями для спортивного розвитку молоді Львівщини. Спорткомплекс розміщений на території 8,5 га. Серед будівель, які розміщені на території комплексу, - спортивний амфітеатр, відкритий басейн, котельня, спортзал, сауна та низка інших приміщень. З них діє тільки сауна. Після ліквідації ДСТ „Спартак”, яке обслуговувало спорткомплекс, приміщення  були передані СТП „Україна”, а потім і до сьогодні приміщення  перебували в оперативному користуванні ЛОВВС з метою використання їх, як бази підготовки спецзагону „Беркут”.
Сьогодні о 18-й годині відбудеться зустріч голів фракцій обласної і міської рад, де розглядатимуть питання щодо законності передачі і наступної приватизації навчально-спортивної бази „Спартак”.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ