Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Навесні в Червонограді встановлять пам’ятник «Загиблим шахтарям»

Навесні в м. Червонограді Львівської області встановлять пам’ятник «Загиблим шахтарям», виготовлений коштом лідера «Фронту Змін» Арсенія Яценюка. Повідомляє прес-служба „Фронту змін”.
Під час робочої поїздки до м. Червонограда Львівської області наприкінці серпня 2008 року Арсеній Яценюк дізнався, що у місті немає пам’ятників, присвячених роботі гірників, хоч Червоноград, практично, є шахтарським містом. Тоді лідер «Фронту змін» пообіцяв місцевим мешканцям за власні кошти виготовити скульптуру та подарувати її місту. Ідея встановлення пам’ятника була підтримана не лише червоноградцями, а й мерією міста, зокрема особисто Ігорем Чудійовичем.
Пам’ятник хотіли встановити до кінця 2008 року, проте плани довелося змінити через холодну зиму та недостатність надходжень коштів до міського бюджету, щоб облаштувати територію для пам’ятника.
Лідер «Фронту змін» Арсеній Яценюк запевнив, що кошти віднайдені і тепер, спільно з Червоноградською мерією, проблема якомога швидше буде вирішена. «Я завжди виконую обіцяне. Пам’ятник вже є», – сказав Арсеній Яценюк і пообіцяв особисто приїхати на відкриття пам’ятника до Червонограду.

Після прийняття рішення, встановити пам’ятник «Загиблим шахтарям» в Червонограді, було проведено відкритий конкурс на найкращий проект монумента. Переможцями стали заслужений художник України Сергій Іванов і скульптор Володимир Цісарик.
На створення скульптури пішло понад 3 місяці. За задумом митців, композиція пам’ятника втілює таку ідею: «з одного боку, великий сум за загиблими, з іншого – незмінне прагнення до життя, до майбутнього».
Скульптуру планують встановити на спеціально облаштованому майданчику, біля каплиці святої Варвари, у центрі міста. Пам’ятник, вилитий з бронзи, стоятиме на постаменті з чорного граніту. Загальна висота скульптурної групи – 5 метрів.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ