Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Навіщо кандидат на суддю Тарас Пукаляк бере участь в аукціонах з сумнівними результатами?

ТОВ «Офісні активи», що було зареєстроване у Львові всередині липня цього року, та директором, власником якого є Тарас Пукаляк, через 8 днів стало переможцем аукціону з продажу будівлі на вул. Лемківській, 9 – неподалік центру Львова.

Йдеться про занедбане приміщення колишньої контори, за яке ТОВ «Офісні активи» запропонувало 15 000 001,00 грн. без ПДВ.

Однак згодом Фонд держмайна скасував рішення при визнання переможцем аукціону ТОВ «Офісні активи» - через те, що компанія не надала усіх необхідних документів...

Нагадаємо, що Тарас Пукаляк відомий на теренах Львівщини як спритний ділок та одночасно як кандидат на посаду судді місцевого суду. Про його таланти на ниві підприємницької діяльності Гал-інфо, зокрема, розповідало в публікації «Як кандидат на суддю Тарас Пукаляк земельну оборудку провернув».

Аукціон, який провело регіональне відділення Фонду державного майна України по Львівській, Закарпатській та Волинській областях, відбувся 23 липня на електронному майданчику ProZorro, у ньому взяли участь 17 учасників.

Початкова вартість будівлі (йдеться про напівзруйноване приміщення колишньої контори площею 180,3 кв. м, яка належала Головному управлінню Держпродспоживслужби у Львівській області) була 17,8 тис. грн. Однак під час торгів її вартість зросла до 15 млн грн. (через земельну ділянку, на якій розташований об"єкт - площею 0,0701 га). Таку ціну запропонували лише двоє учасників – ПП «Технохаб» та ТОВ «Офісні активи».

Спочатку переможцем аукціону було визнано ТОВ «Офісні активи». Однак згодом регіональне відділення ФДМУ скасувало це рішення, оскільки фірма не надала усіх необхідних документів. У результаті покупцем будівлі стало приватне підприємство «Технохаб», директором та засновником якого є Юрій Будулич.

За наявною інформацією, будівлі на вулиці Лемківській, 9 раніше належали «Львівському комбінату хлібопродуктів», засновником якого є ДАК «Хліб України».

Однак в 2009 році «Львівський комбінат хлібопродуктів» реалізував на аукціоні майно, розташоване на вул. Лемківській, 9 – залишки будівель млина, пожежного депо, складу та насосної.

Це майно придбало ТОВ «Торговий дім «Геосистеми», власниками якого були Світлана Музика та Михайло Лавейкін, екс-начальник обласного управління земельних ресурсів у Львівській області.

У 2014 році об’єкти на вул. Лемківська, 9 ТОВ «Торговий дім «Геосистеми» були продані ТОВ «Резерв П Л Ю С». Згідно з даними YouControl, йдеться про фірму, яка належить до орбіти компаній «Інтергал-буд» народного депутата 5-8 скликань Володимира Зубика.

ТОВ «Резерв П Л Ю С», до речі, також брало участь в вищеописаному аукціоні регіонального відділення Фонду держмайна з продажу будівлі на Лемківській, 9, проте запропонувало нижчу ціну, ніж переможець – 4,5 млн. грн.

А тепер знову повернімося до Пукаляка Тараса Михайловича – директора та власника ТОВ «Офісні активи», яке брало участь в аукціоні разом із ТОВ «Резерв П Л Ю С».

За менше, ніж два місяці до цього акціону, Тарас Пукаляк взяв участь в ще одному, причому теж разом із ТОВ «Резерв П Л Ю С». Йдеться про аукціон з продажу виробничих приміщень (7 будівель) площею 2065,80 м², за адресою: м. Львів, вул. Залізнична, 26, замовником якого було Акціонерне товариство "Укрпошта".

За дані приміщення Тарас Пукаляк запропонував понад 15 млн. грн., ТОВ «Резерв П Л Ю С» - 18 млн. грн. Пропозиція Тараса Пукаляка, який згідно інформації у відкритих джерелах із документів на акціон надав лише копію паспорта, не розглядалася.

Водночас переможцем даного аукціону стало приватне підприємство "Юридична фірма "Сфінкс", яке запропонувало 18 000 001,00 грн. з ПДВ. Керівником цієї компанії є Ємельянова Анна Мирославівна, співласником та співзасновником – Колодій Роман Георгійович.

Ємельянова Анна Мирославівна є також керівником, власником ТОВ «Китайська аптека», яке перебуває в стані припинення та минулим керівником, власником якого був Тарас Пукаляк.

Відділ журналістських розслідувань Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ