Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Наявність мільярдерів і бідність населення є закономірністю країн, що розвиваються - Охріменко

Наявність істотної кількості мільярдерів в Україні на фоні низького доходу на душу населення - це не парадоксальне явище, а закономірність економік, що розвиваються.Так вважає президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

«Україна знаходиться на стадії країн, що розвиваються, що передбачає розшарування між багатими і бідними. Усі країни проходять цей етап. Показники рейтингів не парадоксальні, а навпаки, закономірні для країн, що розвиваються», - пояснив експерт.

До того ж, додав аналітик, міжнародні рейтинги не завжди коректні. Приміром, за даними Світового банку, 60% українського бізнесу перебуває в тіні. А в рейтингах враховують офіційні дані, а не "тінь". Якщо ж врахувати і тіньовий ринок, вийде, що Україна - далеко не найбідніша країна Європи.

Нагадаємо, Україна посідає 27 місце у світі із 78 країн за кількістю мільярдерів згідно з рейтингом Wealth - X «Перепис мільярдерів 2013». Одночасно GfK GeoMarketing AG в рейтингу «Купівельна спроможність Європи 2013-2014» відніс Україну до трійки найбідніших країн континенту.

ukrinform.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ