Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Найбільш імовірними претендентами на скорочення у Львівській облраді є Захарчишин і Горинь?

Після прийняття змін до закону, запропонованих Президентом України Віктором Ющенком щодо кількості заступників голів районних і обласних рад, Львівську обласну раду чекає непростий процес переформатування. Таку думку в коментарі „Гал-info” висловив політолог Любомир Скочиляс.
„Процедура скорочення кількості заступників буде непростою, – каже політолог. – універсальної схеми немає й тому я думаю, що в різних радах розгляд питання про скорочення кількості заступників буде відбуватися по-різному”.
При цьому політолог нагадує, що у ЛОР формування кількості заступників відбувалося шляхом політичних домовленостей. „Тому процес може спричинити зіткнення позицій, адже жодна політична сила не погодиться, що її представник буде скорочений”, – каже Скочиляс, запевняючи, що компроміс буде знайдений, коли одному із заступників буде запропоновано адекватну компенсацію посади, зокрема, запропонують очолити один із комітетів.
Водночас, говорячи про конкретних осіб, політолог каже, що на розстановки у Львівській облраді матиме вплив загальноукраїнська ситуація. „Виходячи з того, якою є сьогодні політична ситуація на загальноукраїнському рівні, то щодо львівської політики, яка, як відомо, є у фарватері центральної, можна припустити, що найбільш ймовірним є скорочення представника „Пори” Лева Захарчишин, – каже Скочиляс. – На друге місце можна поставити заступника від РУХу Миколу Гориня, а вже на третьому місці буде представник БЮТу Людмила Козак, як ключової політичної сили”.
При цьому політолог зауважує, що не впевнений, що процес звільнення заступників у ЛОР буде настільки прямолінійним.
Загалом, на думку Скочиляса, згаданий законопроект Ющенка наполовину є політичним, оскільки таким чином Президент не хоче відставати у своїй активності від Юлії Тимошенко, реалізуючи плани скорочення чиновницького апарату, з якими він прийшов на президентську посаду.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ