Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Найбільш та найменш читаючі регіони - дослідження

Книжки найменше читають жителі Південного та Західного регіонів країни (відповідно 40% і 39% респондентів у цих регіонах відповіли, що не читають книжок). Про це свідчать дані всеукраїнського дослідження «Ukrainian Reading Publishing Data 2018», здійснене культурно-видавничим проектом «Читомо» спільно з цифровим видавництвом GUTENBERGZ у співпраці із соціологічною службою Центру Разумкова.
Найбільш та найменш читаючі регіони України - дослідження.

Найбільше читачів у Центральному регіоні (22%), недалеко від якого розмістився і Східний регіон.

Жителі великих міст (від 100 тис. і більше мешканців) частіше читають книжки, ніж жителі малих та середніх міст та сіл – частка тих, хто зовсім не читає книжок, становить 37% у селах, 34% у малих та середніх містах та лише 24% − у великих містах. Це значною мірою пояснює відносно низький рівень читання у Західному регіоні – там найвища частка жителів сіл і невеликих міст серед населення.

Дослідження проведено за підтримки Українського культурного фонду.

Дослідження проведено соціологічною службою Центру Разумкова з 26 жовтня по 1 листопада 2018 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Опитано 2013 респондентів віком від 15 до 59 років. Теоретична похибка вибірки – 2,3%.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ