Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Найбільша проблема України – порушення прав людини – Андрій Садовий

Найбільша проблема України – порушення прав людини. Про це міський голова Андрій Садовий заявив на зустрічі представників львівської влади з Комісаром Ради Європи з прав людини Томасом Хаммарбергом. За словами Садового, вирішенням цієї проблеми мають займатися насамперед громадські та неурядові організації.
„Самопоміч” та інші громадські організації Львівщини в першу чергу займалися правами людини – вирішенням найбільшої проблеми, що є в Україні. Крім того, ми маємо не до кінця сформовану судову систему та систему утримання в’язнів. Ми вийшли з радянської системи, де все було направлене на знищення людини і зараз ще триває перехід на демократичну систему. Тому ми будемо вдячні, якщо Рада Європи нам допоможить у вирішенні цих проблем», – сказав Садовий.
Водночас Садовий наголосив, що з локальних проблем найбільшою він вважає проблему фінансування. «Ми маємо абсурдну ситуацію з безпекою міста. Нашу міліцію фінансує Міністерство внутрішніх справ, і воно, не узгоджуючи, призначає міліцейських керівників. Якщо говорити про освіту – тут ситуація протилежна – освіта, крім університетів, фінансується містом і з нею проблем немає. Проблеми є з фінансуванням інших галузей, але 80 відсотків податків, що збираються в області, ідуть до Києва, і лише 20 відсотків лишається на місці – це нечесно. Тому якщо відбудеться реформа місцевого самоврядування і 50 відсотків податкових платежів залишатиметься на місцях, то ситуація в галузях зміниться на краще», – сказав Садовий.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ