Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Найбільше у Львові довіряють Яценюку

Найвищим рівнем довіри серед львів’ян користуються А.Яценюк та О.Тягнибок, яким довіряють понад половина мешканців міста і не довіряють близько третини. Довіра до обох політиків протягом останнього року зросла. Порівняно з листопадом 2009 року рівень довіри до А.Яценюка зріс з 44 до 55%, а недовіри зменшився з 51 до 34%. Рівень довіри до О.Тягнибока зріс з 42 до 51%, а недовіри зменшився з 52 до 35%.

Такі результати дослідження Соціологічної групи «Рейтинг» представив її директор Олексій Антипович під час прес-конференції «Річна динаміка електоральних настроїв у Львові».

При відносно стабільному рівні довіри до Ю.Тимошенко (близько 35%), поступово зменшується рівень недовіри до політика (з 57 до 53%). Проте наразі недосяжним залишається пік довіри, зафіксований одразу після президентських виборів (45%).

В.Ющенку довіряють 22% (перед президентськими виборами довіряли 35%) і не довіряють 67%.

За рік зменшився і рівень довіри до В.Януковича (з 15% у березні 2010 до 9% у лютому 2011) і відповідно зріс рівень недовіри (з 75 до 80%). Варто зазначити, що повністю довіряють В.Януковичу лише 2% мешканців міста, а повністю не довіряють 62% при тому, що кількість останніх зростає – ще рік тому повністю не довіряли чинному главі держави лише 42% львів’ян. Тоді, на думку соціолога, відразу після президентських виборів, Янукович міг би отримати позитивне ставлення щодо себе. Однак за кілька місяців через ідеологічне несприйняття рівень недовіри до Януковича почав зростати.

Аудиторія дослідження: населення міста Львова віком від 18 років і старші

Вибіркова сукупність: 800 респондентів

Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв’ю згідно з опитувальником (face to face)

Помилка репрезентативності дослідження: для значень близьких до 50% похибка становить не більше 2,8%, для значень близьких до 30% - не більше 2,4%, для значень близьких до 10% - не більше 1,7%

Терміни проведення дослідження: 19 – 28 лютого 2011 р.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ