Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Найбільші виробники презервативів заявили про об'єднання

Британська компанія SSL International (основні торгові марки - Durex і Scholl) збільшує свою частку в компанії Beleggingsmaatschappij Lemore BV (BLBV, основний бренд - Contex) до 75%, виконавши опціон на викуп 25% акцій BLBV у її міноритарного акціонера Abraca B.V. Відповідно до поправок, внесених до опційної угоди між SSL і Abraca, британська компанія розраховує довести частку в BLBV до 100% наступного року, повідомляється в прес-релізі SSL.

У лютому 2008 р. SSL і Abraca уклали угоду, за якою SSL отримала опціон на збільшення своєї частки в BLBV з 50% плюс 1 акція до 100%. Проте SSL добилася поправок до опційної угоди, які продовжують можливість викупу акцій у Abraca до 2011 р. У листопаді минулого року SSL заявляла, що планує отримати 100-процентний контроль над BLBV в першій половині 2010 р.

Ціна виконання опціону, по якому SSL збільшує свою частку в BLBV до 75%, визначена виходячи з низки фінансових показників BLBV (зокрема, мультиплікатора EBITDA за 2009 р.) і становитиме не більше як 140 млн фунтів стерлінгів (160 млн євро), наголошується в прес-релізі SSL.

"Ми дуже оптимістично дивимося на перспективи BLBV і потенціал продуктів SSL в країнах СНД і Східної Європи", - заявив, коментуючи операцію з Abraca, головний виконавчий директор SSL Гарі Уоттс.

Британська компанія SSL International Plc займається виробництвом презервативів, а також продукції медичного призначення. Компанія має представництва в 35 країнах, а її продукція продається більш ніж в 100 країнах світу. Штат співробітників SSL International складає близько 5 тис. людей. Основними брендами компанії є Durex і Scholl.

Компанія Beleggingsmaatschappij Lemore BV (BLBV) є дочірньою компанією SSL і холдинговою компанією, контролюючою виробництво, упаковку і збут презервативів, мастил і іншої продукції медичного характеру в країнах СНД (окрім України). Основним брендом компанії є Contex. За 2008 р. виручка BLBV становила 212 млн дол., додатковий прибуток - 34 млн дол. Прибуток EBITDA компанії за підсумками 2009 р., за даними SSL, "перевищить" 50 млн дол., передає РБК-Україна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ