Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Найбільших збитків ЛКП «Львіводоканал» зазнає через відсутність лічильників

Найбільших збитків ЛКП «Львіводоканал» зазнає через відсутність лічильників, тому вимагає їхнього встановлення споживачами. Про це «Гал-info» повідомила прес-служба Львівської міськради. 

 Провівши аналіз житлового фонду міста та позаміських споживачів, перевіряючий «Львівводоканалу» виявив, що у 1200 приватних особняках та у 80-ти  тисячах  квартир  прописано по одній особі, а отже за відсутності приладів обліку спотворюється інформація про спожиту воду – необлікована вода відноситься до втрат підприємства.
Задля вирішення проблеми комерційних втрат ЛМКП «Львівводоканал» у грудні 2006 року надіслав листи – попередження  абонентам, які проживають у приватному секторі (особняках) з вимогою встановити прилади обліку. Такі попередження уже отримали мешканці Залізничного, Франківського та Галицького районів міста Львова.
У разі відмови споживачами виконати рекомендації Водоканалу, з 1 лютого 2007 року його водовикористання вважатиметься безобліковим і витрата води розраховуватиметься за пропускною здатністю труби вводу.
У випадку ж несплати споживачем за водокористування за цим методом  впродовж  березня 2007 року, водоканал взагалі припинятиме водопостачання.
На думку фахівців Водоканалу, такі заходи сприятимуть раціональному водокористуванню, адже наявність квартирних лічильників стимулюватиме споживачів до усунення видимих витоків з сантехнічних приладів.
«Втрати води – це проблема значно більша, ніж просто витоки. Саме через комерційні втрати – а це похибки лічильників, понаднормове споживання, незареєстровані під’єднання або крадіжки води – Водоканал зазнає найбільших збитків.  Різниця між видобутою та реалізованою водою за 9 місяців 2006 року становить 32,5 мільйона м.куб., що становить 37,4% від загального об’єму води, поданої в мережі.  Це дійсно великі втрати, проте не вся вода, що досягає споживачів належним чином вимірюється та оплачується», – цитує прес-служба словами директора «Львівводоканалу» Мирослава Заплатинського.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ