Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Найбільшим порушником антимонопольного законодавства у 2006 році було ВАТ «Львівгаз» – Віктор Савчук

Найбільшим порушником антимонопольного законодавства в 2006 році було ВАТ «Львівгаз». Про це на прес-конференцій, присвяченій підсумкам діяльності Львівського обласного територіального відділення АМКУ, у 2006 році заявив заступник голови ЛОТВ АМКУ Віктор Савчук.
За його словами, у минулому році підприємство завищувало тарифи за послуги повірки лічильників газу. «Від порушення антимонопольного законодавства постраждало 400 тисяч осіб. У результаті дій нашого відомства на 12 грн було знижено ці тарифи, і на підприємство було накладено штрафні санкції», – сказав Савчук.
Загалом з початку року, як говорить Савчук, ЛОТВ АМКУ опрацювало 215 звернень громадян і підприємців щодо захисту конкуренції та обмежень монополізму. Була проведена 61 перевірка діяльності суб’єктів господарювання, органів влади, самоврядування та управління, припинено 166 порушень конкурентного законодавства, з яких 89 зловживання монопольним становищем, 6 – антиконкурентні узгоджені дії підприємців, 47 – антиконкурентні дії з боку місцевих органів державної влади, 16 – пов’язані з неподанням інформації на запити АМКУ, 6 – обмежувальна та дискримінаційна діяльність суб’єктів господарювання та два випадки недобросовісної конкуренції. За словами Савчука, порушників було оштрафовано на суму понад 51 тис. грн, і економічний ефект від припинення порушень становить 14 млн 429 тис. грн.   
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ