Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

Найбільший пейнтбольний майданчик відкрили в Західній Україні

Отримати незабутні враження від гри в пейнтбол стало можливим у Карпатах. У смт. Славське, Сколівського р-ну, Львівської області пройшло відкриття найбільшого пейнтбольного майданчику. Урочисто презентували курінь пейнтбольного клубу під назвою «Мохнач», повідомили організатори.

За словами організаторів свята, створення такого пейнтбольного майданчику буде виховувати серед місцевого населення, у першу чергу, молоді, патріотичні почуття.

На початку заходу святково підняли прапор України. Червону стрічку перерізалипредставники влади Сколівського району: голова районної ради та голова районної адміністрації.

Зокрема, голова Сколівської адміністрації Гнатишин Михайло зазначив, що відкриття такого пейнтбольного майданчика важливе для створення нових робочих місцьі наповнення місцевого бюджету села Волосянка: «Наше основне завдання – створити умови для розвитку бізнесуі не заважати йому. В готельно-ресторанний комплекс «Вежу Ведмежу» зможуть приїжджати як професійні спортсмени, так і аматори. Єдиною проблемою на сьогодні залишається дороги. Проте, сподіваюсь, що наступного року їх почнуть робити. Для району відкриття такого майданчику означає розвиток цієї території. Для нас важливо, аби туристи насолоджуватись карпатським повітрям і чистими джерелами».

Також на заході відбулась презентація показових виступів професійних команд. Результати гри оцінювали склад професійних суддів міжнародного класу.

Своїми враженнями від пейтболу поділилась гравець Мар’яна Мейта-Колесник: «Ця гра відносно молода. ЇЇ придумали, щоби згуртовувати людей, а особливо тих, хто працює в одному колективі. Пейнтбол, в першу чергу, гра командна: має свого капітана, нападаючих, захисних. Вона згуртовує і показує на кого можна розраховувати. В цілому, гра базується на тому, що дві команди грають одна проти одної. Стріляють спеціальною кулькою, яка містить всередині фарбу. Вона не шкідлива. Попадання рахується у будь-яку частину тіла. Якщо суддя чи сам гравець помітили відмітку, яку залишає кулька (на одязі, на масці чи на маркері), учасник гри підіймає руку і покидає поле до того часу, поки йому знову не дозволять вступити в гру. Ця гра заміняє спортзал. Людині, яка має шкідливі звички, не легко буде зіграти. Тут потрібно мати і витривалість, і фізичну підготовку».

Іще один пейнтболіст, який грає вже понад рік, Микола Колесник додав, що «У пейнтболі потрібно бути уважним. Адже це, в першу чергу – адреналін. Перемогти допомагає командний дух».

На відкриття завітав і почесний гість свята – I віце-президент Федерації пейнтболу України, а з минулого тижня і віце-президент Федерації пейнтболу Європи Віктор Тогаєв: «Цей пейнтбольний майданчик будувався під нашим наглядом. Такого майданчика немає в Західній Україні. Це один з кращих, що обладнаний найсучаснішим обладнанням, системою безпеки тощо. Тож, з впевненістю можна сказати, що витримані усі європейські стандарти».

Взагалі гра в пейтбол є двох видів: спортивна та статична. Наприклад, в спортивній грають за прапори. Найголовніше завдання – забрати прапор супротивника і принести його на свою базу. Пейнтбол не можна назвати суто чоловічою грою. Шукають в ньому азарт та неймовірні враження і тендітні дівчата.

Гравець Наталя зі Львова в захваті від нового створеного пейнтбольного майданчику: «Подібних пейнтбольних майданчиків я ще не бачила. Клубів багато, але саме такого формату ще не було. Ми грали на більш закритих площадках. Там незручне покриття. А тут є багато точок, за якими можна сховатись. Звісно, бувають синці. Це залежить від відстані, адже чим менша відстань – тим буде болючіше. Проте, тут травми мінімальні. Для дівчини гра в пейтбол виховує мужність, вона дуже захоплююча. Починаєш мислити як чоловік, бо тут потрібно зібратись і діяти».

Головна мета організаторів – залучити молодь до спорту. Тут все зроблено, як для своїх дітей, які також можуть взяти у руки фарбомет та одержати свою порцію адреналіну. Для них тут облаштували спеціальну мішень.

Детальніше розповів сам ініціатор спорудження пейнтбольного майданчика, директор готельно-відпочинкового комплексу «Вежа Ведмежа» Володимир Бега: «Ідея створення цього пейнтбольного майданчику виникла, коли ми з дітьми відвідали один з пейнтбольних парків. Я маю трьох синів і я з гордістю можу сказати, що цей майданчик для них. Його площа – 50 сотих. Особливість цього майданчику в тому, що він – найбільший у Карпатах. Аналогів йому немає. На його створення пішло натуральне дерево. Ще одна особливість такої площадки –вона знаходиться під відкритим небом. На її створення пішло близько місяця. До нас приїжджають і будуть приїжджати справжні туристи, які хочуть максимально активно та цікаво провести час».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ